Now Reading
Maak Je Krullen Zomer Proof

Maak Je Krullen Zomer Proof

De zon is weer terug en we gaan weer massaal naar buiten om een terrasje te pakken, te wandelen of lekker te zwemmen. Al die dingen die we zo graag doen als het mooi weer is maken het ook het moeilijkste seizoen om krullen prefect te houden. Verschuil je niet onder een parasol want met deze tips ben je helemaal klaar voor de zon!

Zomer haar verzorging

Hydrateren

Krullend haar heeft meer eiwitten en minder vocht dan steil haar. Het houdt zich in evenwicht door het absorberen van alle beschikbare vocht. Als je haar is uitgedroogd, zal het vocht uit de vochtige lucht trekken wat leidt tot pluizig haar.

Plakkerige zomerdagen zorgen ervoor dat je vaak je haar wilt wassen, maar elke dag je haar wassen verwijdert de natuurlijke oliën van je hoofdhuid en die oliën hebben mensen met krullen juist hard nodig om droog haar te voorkomen. In plaats daarvan kun je een paar keer per week, je haar gewoon nat maken zonder wassen.

Een wekelijkse deep-conditioning masker zal helpen je krullen goed gehydrateerd te houden en zal een luchtvochtigheid barrière creëren.

Cocktails, wijn en bier zijn verfrissende drankjes maar ze zijn ook uitdrogend. Drink voldoende water om je lichaam van binnenuit te hydrateren.

Beschermen

De poreuze cuticula van krullend haar blootstellen aan wind, zout en vocht op het strand zal direct leiden tot pluis. De truc is een goede beschermlaag creëren met een dikke leave-in conditioner of met styling gels.

Als je in de zee of in zwembaden zwemt, spoel je krullen voor-en na het zwemmen uit en gebruik beide keren direct een leave-in conditioner of wat olie. Haar dat net gewassen is met schoon water neemt namelijk minder chloorwater op.

Sealen

Sealen is altijd belangrijk, maar in de zomer is het nog belangrijker om te zorgen dat de moisturizer in je haar wordt verzegeld. Sealen doe je na het aanbrengen van je leave-in conditioner en is een bescherm laagje dat voorkomt dat het vocht uit je haarlokken verdwijnt. Een goede zomer sealer is de pure aloe vera van Aubrey.

Scroll To Top