Now Reading
Jaleesa’s Hair Journey

Jaleesa’s Hair Journey

Jaleesa besloot in 2012 haar relaxer uit te laten groeien. Ze vond het soms moeilijk om te dealen met 2 totaal verschillende haartexturen maar haar wens naar gezond, natuurlijk haar heeft haar erdoorheen gesleept.

Jaleesa

1. Hoe lang ben je natural?

Ik ben nu 9 maanden natural na een transitioning periode van een jaar.

2. Wat is de reden dat je natural bent gegaan?

Met een studentenbudget is het soms moeilijk om om de zes weken naar de kapper te gaan en je haar te straighten. De laatste keer dat ik dat deed was januari 2012. Ik dacht toen nog “Over vijf á zes weken moet ik weer naar de kapper”. Na die weken dacht ik “Waarom vind ik dat het moet?”. Ik kon geen logische redenen bedenken en kon alleen maar redenen vinden om het juist niet te doen. Het voelde alsof ik mezelf voor de gek hield met glad haar.  Ik wilde mijn lichaam accepteren zonder het te moeten veranderen.

3. Wat is je haartype?

De zijkanten, bovenkant en voorkant van mn haar is 4a en de rest is meer 4b.

4. Wat zijn je favoriete producten?

Om mijn haar te wassen gebruik ik meestal Inecto Pure Coconut Oil Conditioner of Tresseme Naturals Conditioner voor een cowash. Voor shampoo, die ik hooguit  1 of 2 keer per maand gebruik, gebruik ik de Green tea and Chamomile Shampoo van Sheado.

Als moisturizer gebruik ik altijd Cantu Shea Butter leave-in conditioner en voor de styling of Eco Styler gel of de Cantu Coconut Curling Cream. Om de vocht in te sealen is sheabutter mijn favoriet, hoewel jojoba olie ook heel goed is.

5. Wie of wat heeft jou geïnspireerd tijdens je hair journey?

M’n vriend en vrijwel iedereen op Youtube! Haha, iedereen op youtube en op de natural hair blogs hebben mij op een of andere manier wel kunnen inspireren. Degene die ik als eerste zag op Youtube was Mrskw7. Toen ik haar curly afro tutorial zag was ik om!

6. Wat waren de obstakels en hoe heb je je erdoorheen gesleept?

De enige obstakel tot nu toe was mijn transitioning periode. In het begin viel het nog wel mee, maar naarmate mijn uitgroei langer werd en mijn punten slapper en droger, werd het steeds meer een uitdaging. Er zijn veel momenten geweest dat ik het huis niet uitwilde omdat m’n uitgroei veelzijdig en vol was en mijn punten eentonig en suf. Dit soort momenten zat ik dan eindeloos inspiratie op internet te zoeken. Uiteindelijk vond ik dan een snelle updo om de twee haartypes te blenden.Dit en mijn wens voor gezond natuurlijk haar hebben mij erdoorheen gesleept.

Jaleesa1

7. Wat waren de reacties van de mensen in je omgeving en deed het je wat?

Ik heb veelal positieve reacties gehad. Complimenten over dat ze nu de “echte” Jaleesa zien, complimenten dat ik mijn haar elke keer anders doe, hoe vol het is en hoe goed het is dat ik niet heb opgegeven ermee. Hierbij ook vaak verbaasde reacties zoals “Huh, je haar was toch eerst niet zo??”

Ik heb ook een aantal negatieve reacties gehad, maar dat waren meestal non-verbale reacties zoals afwijzende blikken. Ook een paar reacties die je zowel positief als negatief kan opvatten.

De positieve reacties gaven mij meer trots over m’n haar en zelfvertrouwen. De negatieve reacties accepteer ik ook gewoon omdat niet iedereen alles kan waarderen. Ik kan niet bij de pakken neer zitten door negatieve reacties, ik hou van m’n haar en daar gaat het om.

8. Mis je lang en steil haar?

Nee, totaal niet. Ik wilde toevallig vorige week mijn haar stijlen, maar ik heb het toch maar niet gedaan omdat ik  achteraf gezien vind dat het niet meer bij me past. Ik heb veel liever mijn volle bos haar.

9. Heb je nog tips voor meiden die pas natural zijn of natural willen gaan?

Wees trots op je beslissing om je natuurlijke haar te dragen. Het is niet makkelijk voor iedereen maar het is het helemaal waard. Wees je eigen unieke zelf en laat obstakels en negatieve reacties je niet tegenhouden. Ze zijn er niet om je te blokkeren, maar om te testen hoeveel je ervoor over hebt.

Neem een kijkje op de blog van Jaleesa : http://sunfrolove.blogspot.nl/

Wil jij ook je natural hair journey delen en andere naturals inspireren? Mail dan naar info@curlyhairtalk.nl
Scroll To Top