Now Reading
Etiennette’s Hair Journey

Etiennette’s Hair Journey

Etiennette ging van relaxed haar naar natural hair. Niet iedereen was het er mee eens, en sommige zagen haar liever met lange weave. Maar ze heeft doorgezet en waardeert haar eigen haar nu meer dan ooit! Lees hier haar natural hair journey.

hair journey

1. Hoe lang ben je natural?

Ik ben ongeveer 2 jaar natural.

2. Wat is de reden dat je natural bent gegaan?

Mijn haar was dood en ik wilde weer gezond haar hebben. Het eerste jaar heb ik mijn haar gemillimeterd gehouden, omdat ik dat kapsel erg leuk vond. Daarna heb ik het uit laten groeien en nu heb ik er weer een kapsel in geknipt.

3. Wat is je haartype?

De bovenkant van mijn haar is denk ik een 4a en de zijkanten 4c.

4. Wat zijn je favoriete producten?

Ik heb niet echt een favoriete product. Ik ben eigenlijk altijd wel opzoek naar het perfecte product. Ik heb erg vaak dat ik eindelijk het perfecte product heb gevonden, maar dat het na een tijdje niks meer doet voor mijn haar. Het blijft een eeuwige zoektocht! Een product wat ik nu uitprobeer is van Giovanni, ik moet zeggen dat ik er tot nu toe erg tevreden mee ben.

5. Wie of wat heeft jou geïnspireerd tijdens je hair journey?

Ik kwam toevallig een filmpje van Candijanoki tegen op YouTube. Ze zag er zo mooi uit met haar natuurlijke haar, dat ik heb besloten mijn haar te laten groeien. Verder hebben Taren Guy en Klaenigma op YouTube mij ook enorm geïnspireerd.

6. Wat waren de obstakels en hoe heb je je erdoorheen gesleept?

Mijn aller grootste obstakel was ik zelf. Ik had op een gegeven moment een awkward lengte waar ik gewoon niks mee kon. Ik maakte mezelf erg onzeker, voelde mezelf niet vrouwelijk en niet mooi. En tja ik had een mini afro…niet echt het ideaal beeld van een mooie vrouw dacht ik.

Ik heb heel veel youtube filmpjes bekeken voor tips en om inspiratie op te doen. Daardoor is mijn kijk erop veranderd en heb ik leren houden van elke fase van mijn journey.

7. Wat waren de reacties van de mensen in je omgeving en deed het je wat? 

Erg verschillend. In het begin waren mensen niet positief en kreeg ik vaak te horen dat ik maar weer weave moest zetten omdat ze mijn “afrotje” maar niks vonden. Of dat ik maar vreemd haar had. Ik moet zeggen dat de reacties nu wel veel leuker worden.

Laatst was ik in Parijs en ben ik aangehouden door een Franse naturalist. Zij wilde graag een foto van mij maken om mij op haar site te zetten, super leuk!

De negatieve reacties doen eigenlijk niet zoveel met mij, ik ben veelste koppig om mij daar iets van aan te trekken. Ze hebben geen invloed gehad op mijn journey. Ik denk dat ze ook nooit zullen begrijpen wat deze journey voor mij heeft gedaan. Het heeft mij leren houden van mijn roots en mezelf, op een manier die zij nooit zullen begrijpen. Ik neem ze daarom ook niet kwalijk voor de dingen die ze hebben gezegd. Ze weten gewoon niet beter.

8. Mis je lang en steil haar?

Totaal niet! Ik hou van mijn haar en zou het voor geen goud willen missen.

9. Heb je nog tips voor meiden die pas natural zijn of natural willen gaan?

Geniet en omhels alle fases van je journey, en vooral niet opgeven! Uiteindelijk zal je merken dat het niet meer alleen om “haar” gaat, maar ook vooral om het houden van jezelf zoals je bent geboren. Don’t let insecurity ruin the beauty you was born with!

Wil jij ook je natural hair journey delen en andere naturals inspireren? Mail dan naar info@curlyhairtalk.nl

Scroll To Top