Now Reading
Eerste Hulp Bij Haarverf Ongelukken

Eerste Hulp Bij Haarverf Ongelukken

Je hebt een pak haarverf gekocht met het idee dat je een prachtige haarkleur zou krijgen, helaas heeft de kleur heel anders uitgepakt. Wat nu? Met deze eerste hulp bij haarverf ongelukken zit je nooit lang met de verkeerde haarkleur. Haarkleur Mislukt

Blond haar dat groen is geworden

Het is bekend dat als je met geblondeerd haar te lang in de zon gaat zitten of te lang in het zwembad blijft, dat het dan groen kan worden. Geen paniek! De snelste en makkelijkste oplossing voor dit probleem is simpel. Ketchup! Het klinkt raar, maar de rode kleur van de ketchup neutraliseert de groene kleur en het zuur in de ketchup, helpt bij het verwijderen van de mineralen die de chemische kleur veroorzaken. Je kunt de ketchup direct aanbrengen en 15 minuten laten intrekken.

Oranje haar na het ontkleuren

Je wilde van donker haar naar blond, maar nu is je haar knal oranje. Donker haar heeft veel rood pigmenten en het wordt altijd eerst oranje voordat het naar de gelige kleur gaat. De oranje kleur krijg je wanneer je de ontkleuring er te kort in hebt laten zitten. Je kunt 2 dingen doen: Je haar nog een keer blonderen met de kans dat je zonder haar eindigt of je kunt een haarverf kopen in een astint. Astinten neutraliseren de oranje kleur. Er bestaan verschillende tinten asblond die je makkelijk kunt gebruiken om de kleur mooi te maken. Er bestaan ook speciale toners die je kunt gebruiken, deze zijn vaak verkrijgbaar bij een kappersgroothandel. Onthoudt dat als je van een andere kleur naar mooi blond wilt, je altijd een pak haarverf moet gebruiken na het ontkleuren. Een mooie kleur blond krijg je nooit van alleen ontkleuren.

Geel haar na het ontkleuren

Haar dat te geel is uitgevallen kun je herstellen met zilvershampoo. Als je kleuren wilt herstellen moet je altijd een kleur nemen die tegenover de kleur staat in de kleurencirkel. Zilvershampoo is een blauw/paarse shampoo en werd vroeger gebruikt door oudere dames die hun grijze haren een paarze gloed wilde geven. Deze paarse shampoo trekt de geel tinten uit het haar, waardoor je blonde kleur er een stuk frisser uitziet. Ook bij oranje haar kan zilvershampoo soms helpen. Laat de shampoo niet langer dan 15 minuten in je haar om te voorkomen dat je haar paars wordt. Als je heel lichtblond haar hebt kun je de zilvershampoo beter overslaan.

Kleurencirkel Haarkleuren

Je haarkleur is te donker of te fel

Je wilde je haar lichtbruin maken en in plaats daarvan werd het intens zwart. In dit geval kun je je haar wassen met een shampoo met sulfaten. Deze strippen je haar en maken de kleur iets lichter. Als je de shampoo 10 minuten laat intrekken is de kleur vaak al iets minder donker. Je haar is hierna wel super droog dus het is aan te raden om direct een conditioner te gebruiken. Als deze methode niet snel genoeg gaat kun je ook wat vitamine C tabletten prakken en mixen met een agressieve shampoo zoals Head and Shoulders. Deze methode werkt het snelst, alleen heb je daarna wel een bos stro die heel veel vocht nodig heeft.

Je haarkleur is vlekkerig

Dit gebeurt meestal als je de verf niet goed hebt gemixt of als je te weinig haarverf hebt gebruikt. In dit geval kun je je haar het beste opnieuw verven.

Een ongewenste haarkleur

Als de kleur die je wilde niet is wat je had gehoopt en je het ook niet opnieuw wilt verven is een color remover een goede optie. Een color remover stript de haarverf uit je haar en is geweldig voor donkere haarkleuren of kleurophopingen. Deze color remover kan een ontkleuring niet ongedaan maken. Als je je haar nog niet zo vaak hebt geverfd kun je met een color remover weer terug naar je eigen haarkleur, maar dit is niet altijd het geval. De meeste color removers zijn vrij van ammoniak, peroxide en andere bleekmiddelen.

Wat is jouw ergste haarverf blunder?

 

Scroll To Top