Now Reading
Een Natuurlijke Fro In De Winter

Een Natuurlijke Fro In De Winter

Met de toenemende acceptatie en bewustwording dat ook kroes krullend haar prachtig is veranderd het straatbeeld. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter zie je haar : “ De Afro”. Zelf ben ik een groot voorstander van deze statement look en draag ik mijn afro het liefst zo vaak en groot mogelijk. Ondanks de pracht van deze haarstijl is het dagelijks dragen ervan en dan met name in de winter, iets moeilijker.

fro in de winter

Waar moet je op letten?

Als je jouw haar lang en gezond wilt houden, zijn afro’s niet altijd de beste keuze. De meeste type krullend haar, kunnen aan het eind van een goede haar dag al behoorlijk in de klit raken. Dit komt doordat de krullen om elkaar heen draaien. Bij type 4 haar gaat dit nog een stapje verder. Het haar draait niet alleen om elkaar heen, maar ook nog eens om zichzelf. Dit kan, sprekend uit ervaring, voor behoorlijk wat vechtpartijen zorgen met de kam.

In de tweede plaats kan het voorkomen dat haar in een afro sneller breekt dan normaal. Dit komt doordat je bewust en onbewust constant bezig bent met het vormen en shapen van je haar. Gedurende de dag is het nodig om je haar in de perfecte vorm te houden, om de volume te behouden en ervoor te zorgen dat het aan het einde van de dag niet vol klitten zit. Door al het kammen, trekken en vormen zal het haar sneller breken.

Een afro in de winter

Nu de winter is aangebroken zal je afro droger zijn en er ook droger uitzien. De kans dat het haar breekt is daarom in de winter nog groter en daarom heeft het meer verzorging nodig dan normaal. Maar wat als je toch een prachtige afro wilt dragen in de winter? 

Afro verzorgen

1. Wekelijkse Deep conditioning: Door je haar wekelijks een goede deep conditioning treatment te geven zorg je ervoor dat het vochtgehalte van je haar op pijl blijft.

2. Hot oil treatment: Een hot oil treatment is een goede manier om ervoor te zorgen dat het haar niet al te snel uitdroogt, waardoor het iets beter tegen het koude weer kan. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de hoofdhuid minder snel droog en trekkerig aanvoelt.

3. Textured afro: Een textured afro is een uitkomst van de braid out of twist out zonder dat deze te veel uit elkaar wordt gehaald. Op deze manier behoud je de definitie en kan de afro langer mooi blijven zonder al te veel manipulatie van het haar door kammen etc.

4. Fauxfro’s : Een fauxfro is helemaal in! Dit is een vorm van een protective style waarbij je gebruik maakt van extensions in de vorm van een weave of crochet vlechten. Op deze manier krijgt je haar een goede pauze van het koude weer en wanneer het weer iets warmer begint te worden is je haar helemaal ready to Rock!

Protective hairstyles

Draag jij je afro in de winter?

Scroll To Top