Now Reading
Dit Zeggen Je Nagels Over Je Gezondheid

Dit Zeggen Je Nagels Over Je Gezondheid

Nagels-gezondheid

Nagels zijn mooi met een lakje, maar hoe zien jouw nagels er zonder nagellak uit? Je nagels kunnen veel zeggen over je gezondheid. De meeste nagelproblemen zijn onschuldig, maar soms duiden ze op grotere problemen. Zie hier wat je nagels over je gezondheid zeggen.

Zwakke en broze nagels

Dit soort nagels kun je heel makkelijk buigen en breken. Broze nagels kunnen ontstaan door ouderdom, maar ook door acryl nagels.

Bleke nagels

Als je erg bleke nagels hebt, kan het zijn dat je last hebt van bloedarmoede door een te laag aantal bloedcellen.

Gele nagels

Gele nagels kunnen verschillende oorzaken hebben. Het kan komen door psoriasis, maar ook door roken. Wanneer je nagels geel en verdikt zijn, heb je meestal last van een schimmelinfectie onder het nagelbed.

Bruinachtige strepen

Bruinachtige strepen kunnen een teken zijn van een melanoom. Het is verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts.

Halve maan

We hebben allemaal en halve maan in onze nagel, maar een grote halve maan kan een teken zijn van nierfalen of leverziekten.

Holle nagels

Dit is een van de opvallendste nagelafwijkingen. Koilonychia, oftewel lepeltjesnagels worden meestal veroorzaakt door een tekort aan ijzer.

Ronde nagels

Als je nagels extreem rond zijn in combinatie met gezwollen vingertoppen (ook wel clubbing genoemd) kan het duiden op longproblemen. Clubbing wordt veroorzaakt door verschillende longaandoeningen die het zuurstofniveau van je bloed lager maakt.

Bron

Scroll To Top