Now Reading
Dit Is Waarom Je Haartools Beter Schoon Kunt Houden

Dit Is Waarom Je Haartools Beter Schoon Kunt Houden

Een borstel vol met haren, smeulende haren op je stijltang en een vreemde brandlucht uit je föhn. We worden er niet blij van en onze krullen evenmin. Wist je dat het schoonmaken van deze tools het verschil kan maken tussen een good hair day en een bad hair day?

Vieze haartools werken minder minder efficiënt en wanneer ze erg vies zijn doen ze meer kwaad dan goeds voor je haar. Stof, bacteriën en ons huideigen sebum blijven dagelijks achter in je haar. Deze resten blijven elke keer wanneer je deze gebruikt, achter op je haartools. Schoonmaken is dus erg belangrijk. We geven je graag deze tips en tricks waar je tools en je haar blij van worden.

Je föhn en diffuser

Hoe vaker je je haar föhnt, hoe meer haren en stof er in je föhn gaan zitten. Je ruikt het al zodra je hem aanzet, zo’n vies branderig luchtje. Een föhn met een verstopte filter raakt oververhit, omdat de lucht niet meer door de filter heen kan. Maak het filter dus regelmatig schoon en vrij van stof. Dit kun je doen met een natte doek, een borsteltje of een pincet.

Je stijltang

Resten van stylingproducten kunnen zich opstapelen op de wanden van je stijltang. Om dit te voorkomen maak je je stijltang, iedere keer nadat je hem hebt gebruikt, schoon met bijvoorbeeld keukenpapier. Wacht tot het apparaat is afgekoeld. Mocht je toch veel product build up op je stijltang hebben, verwarm hem dan kort zodat de product resten vloeibaar zijn. Pas op dat de stijltang wederom niet te warm wordt, licht verwarmen is voldoende.

Je borstel en kam

Bij je kam en borstel blijven stof, haren en product resten als een magneet achter op je tool. Het beste is om elke keer nadat je je borstel of kam gebruikt achtergebleven haren te verwijderen en je tool schoon te spoelen. Mochten haren en andere resten zich toch opgestapeld hebben, pak dan een dun voorwerp zoals: een potlood of een schuifspeldje en haal hiermee het vuil naar boven. Leg je borstel of kam een tijdje in warm water met een beetje clarifying shampoo, zo kunnen de achtergebleven resten zich losweken. Spoel ze vervolgens af met lauw water.

Schone borstels, kammen en andere haartools zijn dus essentieel voor een good hair day. Bovendien gaan ze een stuk langer mee, zo houd je dus geld over voor dat lekkere haarmasker dat op je verlanglijstje staat.

Scroll To Top