Now Reading
Dit Zijn De Nadelen Van Co-Washen En Zo Los Je Ze Op

Dit Zijn De Nadelen Van Co-Washen En Zo Los Je Ze Op

Co-washen is de perfecte manier om je haar te wassen zonder dat het droog wordt, helaas heeft ook co-washen zo zijn nadelen. Lees hier een aantal dingen waar je op moet letten als je regelmatig co-washed.

Build-up

Dit is het grootse probleem bij co-washen. Als je regelmatig co-washed kan het zijn dat je last hebt van product build-up. Dit betekent dat je je haar moet wassen met een reinigende/clarifying shampoo. Hiermee verwijder je alle producten. Het is raadzaam om je haar minimaal 1x in de twee weken te reinigen met een shampoo. Ben je iemand die veel producten gebruikt met siliconen die niet water oplosbaar zijn, dan is het raadzaam om je haar minimaal 1x in de week te wassen met een clarifying shampoo. Gebruik bij voorkeur een echte co-wash conditioner. Deze heeft in tegenstelling tot een normale conditioner, reinigende ingrediënten waardoor je minder snel build-up krijgt. Klik hier voor speciale co-wash conditioners.

Jeukende hoofdhuid

Als je een gevoelige huid hebt kan co-washen je hoofdhuid irriteren. Dit komt doordat producten zich opbouwen op je hoofdhuid en niet iedereen kan daar tegen. Tea tree olie is een perfect middel voor een gevoelige en jeukende hoofdhuid.

Vet haar

Sommige mensen met krullend haar vinden dat hun haar vet wordt door het alleen wassen met conditioner. Je haar moet vaak ook even wennen aan het co-washen dus geef het een kans. Als je merkt dat je haar toch vet blijft, is co-washen niet geschikt voor jou.

Over moisturizing

Hydratatie is erg belangrijk voor onze krullen, maar te veel moisture is niet goed. Als je je haar te vaak co-washed zonder het tussendoor te laten drogen kan je haar over gehydrateerd zijn. Je haar voelt dan plakkerig en slap aan. Wanneer dit het geval is kun je de balans weer krijgen door een proteïne behandeling te doen. Leees hier mee over de blans tussen hydratatie en proteine.

 

Wil je meer lezen over co-washen? Lees hier alles wat je wilt weten over co-washen.

Scroll To Top