Now Reading
De 10 Grootste Haarfabels

De 10 Grootste Haarfabels

Je hebt ze vast wel eens gehoord, van die rare verhalen over haar. Helaas gaan er veel fabels in de rondte die veel mensen geloven en verder verspreiden. Hier lees je de 10 grootste haarfabels.

haarfabels

1. Haar groeit sneller als je het vaker knipt

Het is goed om regelmatig je puntjes te knippen, omdat je zo voorkomt dat je gespleten punten verder naar boven splijten. Je haar sneller laten groeien doet het niet. Je haar groeit vanuit de wortels en niet vanuit de punten.

2. Gespleten haarpunten kun je herstellen met de juiste producten

Als je punten eenmaal gespleten zijn kun je het niet meer herstellen. De enige manier is knippen.

3. Je haar vaak wassen is slecht

Als je je haar vaak wast met goede producten is dat niet slecht. Agressieve shampoo’s strippen je haar en daardoor kan het wel een stuk droger worden.

4. Oliën zijn goede moisturizers

Olie is geweldig voor veel dingen maar het is absoluut niet de beste moisturizer. Een moisturizer is een hydraterend product. Hydratatie krijg je alleen door producten op waterbasis. Oliën zijn goede sealers die de moisturizer in je haar houden.

5. Je haar blijft altijd dezelfde textuur

Je haartextuur kan veranderen door zwangerschap, de overgang, stress enz. Je haartextuur kan dus veranderen met de tijd.

6. Krullend haar kun je op dezelfde manier knippen als steil haar

Krullend haar is als het nat is veel langer en elke krul valt anders. Daarom wordt het in tegenstelling tot steil haar, droog en per krul geknipt.

7. Krullend haar moet je nooit in laagjes knippen

Ooit gehoord van de triangel head? Dat gebeurt er als je dik krullend haar niet in lagen knipt. Het gaat aan de onderkant wijd staan. Als je wat dunner en fijner haar hebt is dat niet altijd het geval. Je haar krijgt ook meer volume als je het in lagen laat knippen.

8. Dure producten zijn beter dan goedkopere producten

Dat is niet altijd waar. Je kunt beter naar de ingrediënten kijken dan naar de prijs en het merk. Er zijn genoeg dure haarproducten met slechte ingrediënten.

9. Donkere vrouwen kunnen geen lang haar laten groeien

Haar groeit gemiddeld 1,5 cm per maand en dat is niet afhankelijk van je afkomst. Er zijn genoeg donkere vrouwen met super lang haar, bijvoorbeeld Haircrush en HeyFranHey op Youtube.

10. Alle mensen met krullen hebben dik haar

Dat is niet zo er zijn genoeg krullenbollen met dun haar. Het lijkt alsof het dik is omdat krullend haar niet zoals steil haar naast elkaar hangen.

 

Scroll To Top