Now Reading
8 Tips Om Je Haargroei Te Versnellen

8 Tips Om Je Haargroei Te Versnellen

Heb je je haar net geknipt of wil je gewoon langer haar? Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je haargroei te versnellen. 

haargroei versnellen

1. Drink genoeg water

De meest simpele manier om je haargroei te versnellen, is door het drinken van voldoende water. Een tekort aan water heeft niet alleen een slechte invloed op je haar, maar op je gehele lichaam.

2. Zonlicht

In de zomer groeit je haar sneller dan in de winter. Dit komt doordat zonlicht vitamine D bevat en in de zomer is er natuurlijk meer zon. Probeer daarom vaak naar buiten te gaan om zo wat straaltjes zonlicht mee te pakken.

3. Hoofdhuidmassage

Door je hoofdhuid te masseren bevorder je de bloedsomloop en de zuurstoftoevoer naar de haarfollikels.

4. Proteïnes

Haar wordt gemaakt van eiwitten en daarom is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen om je haar sterk en gezond te houden. Als je te weinig eiwitten eet wordt je haar droog, broos, zwak en het kan zelfs leiden tot haaruitval. Kip, kalkoen, vis, zuivelproducten en eieren zijn uitstekende bronnen van eiwitten, samen met vegetarische bronnen zoals peulvruchten en noten.

5. Voeding en Vitaminen

Uit onderzoek is gebleken dat een tekort aan vitamine B kan leiden tot haaruitval. Naast deze vitamines zijn er nog een aantal andere vitamines die nodig zijn om je haar optimaal te laten groeien. Eet daarom gezond! Zie hier welke vitaminen en voedingsmiddelen bijdragen aan een betere haargroei.

6. Sporten

Sporten verhoogt de bloedtoevoer en circulatie van onze huid en hoofdhuid. Een goede doorbloeding resulteert in meer voedingsstoffen en zuurstof naar de hoofdhuid waardoor de haargroei wordt gestimuleerd. Lees hier nog meer redenen waarom sporten belangrijk is voor de haargroei.

7. Knoflook en uien

Het is een beetje vreemd, maar er zijn mensen die hier bij zweren. Uien en knoflook bevatten zwavel en dat is goed voor de haargroei. Als je geen zin hebt om je hoofdhuid met een teentje knoflook te masseren kun je ook knoflook shampoo kopen.

8. Haargroei pillen

Sommige mensen zijn er van overtuigd dat extra voedingssupplementen zoals Biotine en MSM, hun haar sneller laat groeien. Lees hier welke supplementen populair zijn en wat ze doen.

Scroll To Top