Now Reading
7 Haarverzorging Tips Voor De Winter

7 Haarverzorging Tips Voor De Winter

Zodra de winter er aankomt is het tijd om ons haar routine om te gooien want krullend haar heeft in de winter extra verzorging nodig. Sneeuw, de gure wind en de koude regen hebben allemaal invloed op ons haar. Hoe zorg je ervoor dat je haar niet breekt of droog wordt maar er gewoon mooi uitziet tijdens deze koude maanden?

winter krullen

1. Geef je puntjes extra aandacht

De puntjes van je haar zijn in de winter vaker uitgedroogd door de koude lucht en het schuren tegen materialen zoals wol. Het is daarom verstandig om je puntjes meerdere keren per week te sealen met een olie.

2. Seal je haar

Wind en de koude lucht zorgen ervoor dat je haar snel droog wordt. Sealen kan helpen om de moisture in je haar te houden en een soort beschermlaagje te creëren. Je kunt de LOC methode gebruiken om je haar extra gehydrateerd te houden.

3. Vermijd humectanten

Probeer haarproducten met glycerine, panthenol en wheat protein te vermijden. Deze ingrediënten zijn in de zomer geweldig omdat ze vocht uit de lucht trekken wanneer ons haar dat nodig heeft. In de winter doen ze helaas het tegenovergestelde en halen ze het vocht uit je haar als er weinig vocht in de lucht is.

4. Hot oil treatments

Hot oil treatments are your best friend in de winter! Natuurlijke oliën doen altijd wonderen en vooral als ons haar wordt blootgesteld aan de koude lucht. Ze zorgen voor zacht haar dat minder snel droog en pluizig wordt.

5. Deep conditioners

In de winter heeft je haar dubbel zoveel moisture nodig. Door wekelijks een deep conditioning behandeling te doen, help je je haar om minder snel droog te worden. Elke dag een beetje leave in conditioner aanbrengen helpt ook goed.

6. Stop je haarpunten weg

Je haarpunten zijn het meest kwetsbare gedeelte van je haar. Beschermende haarstijlen kunnen je helpen bij het voorkomen van gespleten haarpunten. Je hoeft niet veel moeite te doen, een simpele knot kan je al aardig helpen. Klik hier voor beschermende haarstijlen.

7. Het mag een beetje meer

Wees niet bang om wat meer van een product te gebruiken want ook binnenlucht met de centrale verwarming en de openhaard aan, zijn zeer uitdrogend voor ons haar.

Scroll To Top