Now Reading
6 Manieren Om Heat Damage Te Herstellen

6 Manieren Om Heat Damage Te Herstellen

Heat damage is onze grootste vijand en het staat ook erg lelijk. Heat damage krijg je wanneer je te vaak hitte apparaten gebruikt zonder een goede heat protectant. Als je heat damage hebt, is het niet altijd nodig om je haar te knippen. Lees hier hoe je de steile plukken tussen je krullen kunt herstellen.

Hitte beschadigd haar herstellen

1. Geduld

Als je heat damage heb is het belangrijk dat je geduld hebt. Afhankelijk van hoe beschadigd je haar is, kan het enkele maanden duren voordat de heat damage helemaal weg is.

2. Goede shampoo

Na het steil maken van je haar moet je altijd een goede shampoo gebruiken. De shampoo hoeft geen sulfaten te bevatten het gaat erom dat je haar goed schoon en niet zwaar is.

3. Deep conditioner

Een deep conditioner is het eerste wat je gebruikt wanneer je heat damage hebt. Je haar heeft behoefte aan vocht en je kunt alleen na een goede deep treament zien hoe erg je heat damage is.

4. Proteïne treatment

Een proteïne treatment herstelt de beschadigde delen van je haar en er is daardoor een kans dat je haar weer gaat krullen. Dit hoeft niet direct na 1x te gebeuren. Om een goed resultaat te krijgen kun je de treamtent om de 6 weken gebruiken. Er zijn verschillende proteïne treatments te koop. Lees hier meer over de Aphogee 2 step protein treatment.

5. Stop het steil maken van je haar

Veel mensen kiezen ervoor om een krultang te gebruiken als ze heat damage hebben. Dit maakt het alleen maar erger. Je kunt het beste stoppen met het gebruiken van hitte. Als je de steile plukken wilt laten krullen, maar geen hitte wilt gebruiken, kun je flexi rods, bantu knots of twist outs proberen.

6. Knip je haar

Als de bovenstaande manieren niet werken zit er helaas niks anders op dan je haar knippen. Het is moeilijk, maar doorlopen met steile lokken tussen je mooie krullen is ook geen optie. Voorkomen is beter dan genezen! Lees daarom hier hoe je je krullen steil kunt maken zonder het te beschadigen.

Scroll To Top