Now Reading
20 Manieren Om Kokosolie Te Gebruiken Als Beautyproduct

20 Manieren Om Kokosolie Te Gebruiken Als Beautyproduct

Kokosolie is niet alleen geweldig voor in de keuken. Het is ook een wonder beautyproduct! Lees hier 20 manieren om kokosolie als beautyproduct te gebruiken.

Kokosolie als beautyproduct

1. Dag- en nachtcrème

Kokosolie is een geweldige moisturizer voor je gezicht. Als je aan olie op je gezicht denkt, denk je ook direct aan verstopte poriën, maar dat is bij kokosolie niet het geval. Het dringt diep in de huid en geeft je een mooie, natural looking glow.

2. Pre poo

Kokosolie is een geweldige pre poo behandeling. Het bevat proteïnes en het dringt makkelijk in de haarschacht. Je kunt het als deep conditioner gebruiken en ook als hot oil treatment.

3. Make-up remover

Heb je geen make-up remover meer? Met kokosolie en een wattenschijfje kun je je make-up verwijderen zonder dat het je poriën verstopt.

4. Body scrub

Meng kokosolie met wat bruine suiker en je hebt een geweldige body scrub waarmee je je lichaam en ook je gezicht mee kan exfoliëren.

5. Scheercrème

Wie zegt dat je scheerschuim nodig hebt?! Kokosolie is geweldig om je benen mee te scheren. Het maakt de haarfollikels soepeler waardoor je een gladder resultaat krijgt.

6. Wittere tanden en een frisse adem

Door je mond te spoelen met olie (oil pulling – olie trekken ) worden je tanden witter. Het helpt ook bij tandvleesontsteking en een slechte adem.

7. Behandeling tegen roos

Roos en een droge hoofdhuid gaan hand in hand. Als je kokosolie s’avonds op je hoofhuid masseert en er mee gaat slapen, ben je binnen no time van je roos af!

8. Nagelriem olie

Kokosolie is perefect voor het verzorgen van je handen en het soepel houden van je nagelriemen. Daarnaast maakt het je nagels sterk en voorkomt het gescheurde nagels.

9. Lip balsem

Als je last hebt van droge lippen kun je een beetje kokosolie gebruiken als natuurlijke lip balsem.

10. Deodorant

De laurinezuur in kokosolie helpt bij het doden van bacteriën die ervoor zorgen dat je naar zweet ruikt. Je kunt het puur gebruiken, maar er zijn ook veel DIY recepten te vinden.

Kokosolie huid en haar

11. Make-up brush cleaner

Verwarm een beetje kokosolie en leg daar je kwasten in. Wrijf ze schoon op een stuk keukenrol en spoel de kwasten daarna af met warm water. Kokosolie heeft een anti-schimmel werking. Het zorgt er dus voor dat je kwasten bacterie vrij zijn.

12. Litteken behandeling

Masseer kokosolie op je littekens of stretch marks en ze zullen steeds minder zichtbaar zijn.

13. Aftersun

Heb je te lang in de zon gelegen? Smeer je dan in met kokosolie om de pijn snel te verzachten.

14. Face wash

Het klinkt alsof je een heel vettig gezicht krijgt, maar wanneer je je gezicht wast met olie (oil cleansing) en je haalt het er daarna af met een warme handdoek, voelt je gezicht heerlijk schoon en gehydrateerd. Zelfs mensen met een vette huid kunnen deze methode gebruiken.

15. Frizz tamer

Als je veel last hebt van frizz kun je een beetje kokosolie in je haar doen om het te verminderen. Dit kan op nat en op droog haar.

16. Sealer

Kokosolie is een perfecte sealer! Het zorgt ervoor dat je haar gehydrateerd blijft en dat je punten beschermd zijn tegen uitdrogen.

17. Massageolie

Kokosolie is een geweldige massage olie.

18. Langere wimpers

Breng wat kokosolie aan met een wattenstaafje en het werkt als een natuurlijke mascara. Pas wel op voor je ogen!

19. Kauwgom in je haar

Als je kauwgom in je haar hebt, kun je een beetje kokosolie op de kauwgom doen en het een paar minuten laten zitten. Daarna kun je de kauwgom heel makkelijk uit je haar halen.

20. Geïrriteerde huid

Scheerbultjes, geprikt door een mug of heb je last van een jeukende huid. Kokosolie verlicht de jeuk en verzacht een geïrriteerde huid.

Waar gebruik jij kokosolie voor?

Scroll To Top