Now Reading
10 Tips Om Met Kroeshaar Om Te Gaan

10 Tips Om Met Kroeshaar Om Te Gaan

 

Iedereen heeft wel een keer meegemaakt dat je gewoon even niet meer weet wat je met je haar aan moet. De struggles beginnen vaak bij het moment dat je moeder je haar niet meer wilt vlechten en je het allemaal zelf moet doen. Al snel kom je erachter dat het leren kennen  en verzorgen van je haar de beste optie is. Hier lees je 10 handige tips die je helpen met je haar om te gaan.

#1 – Wassen

Het wassen van kroeshaar kan je het beste niet meer dan 1 a 2 keer per week doen. Kroeshaar is van nature droog en door het te vaak wassen van je haar wordt het nog droger. Daarbij helpt het om je haar te wassen met koud water en de focus te leggen op de hoofdhuid.

#2 – Drogen

Laat je haar aan de lucht drogen! Ook voor het in model brengen van je haar, want nat haar is kwetsbaar en breekt sneller af. Daarnaast maakt een haardroger je haar nog droger dan dat het al is.

#3 – Uitkammen

Het uitkammen van je haar kan je het best doen als het nat of vochtig is. Hierdoor voorkom je veel haaruitval en kam je er makkelijk doorheen. Voor het uitkammen van je haar kan je het beste een kam gebruiken met wijde tanden.

#4 – Moisture & seal techniek

Kroeshaar heeft veel behoefte aan vocht. Daarom moet je je haar altijd goed moisturizen (=vochtig houden) en ervoor zorgen dat het vocht ook in het haar blijft. Dit kun je doen door het haar te sealen. Ga daarom opzoek naar een goede moisturizer die goed werkt voor jouw haar. Lees hier meer over sealen.

#5 – Natuurlijke producten

Het gebruiken van natuurlijke producten helpt om je haar gezond te houden. Er zitten geen onnodige ingrediënten in die je haar nog droger kunnen maken. Denk bij natuurlijke producten aan aloe vera, shea boter of kokosolie.

#6 – Ingrediënten

Zoals hierboven al even is benoemd, is het altijd goed om te lezen, wat voor ingrediënten er in een product zitten. Producten met Sodium Lauryl Sulphate (SLS) en Ammonium Lauryl sulphate (ALS) kun je het beste vermijden, omdat dit producten zijn die je haar uitdrogen.

#7 – Deep conditioning

Je haar één keer in de week een deep conditioning treatment geven, helpt je haar om aan te sterken en de vochtbalans op pijl te houden. Zie hier 10 deep conditioners die je kunt proberen en lees hier hoe je een deep conditioner treatment echt effectief maakt.

#8 – Satijnen doek

Het slapen met een satijnen doek om je haar, helpt wrijving met andere materialen (bijv. van je kussen) te voorkomen. Dit voorkomt dat je haar afbreekt en het katoen van je kussensloop het vocht uit je haar haalt. Een satijnen doek beschermt je haar en zorgt ervoor dat je haar mooi blijft. Lees hier nog meer voordelen van satijn.

#9 – Hitte

Probeer zo min mogelijk hitte te gebruiken op je haar. Denk hierbij aan een stijltang, krultang of föhn. Deze apparaten zorgen er namelijk voor dat je haar uitdroogt, afbreekt en doodgaat bij veelvuldig gebruik.

#10 – Volhouden

En als laatste tip: probeer vol te houden. Things will get better! Als je deze stappen blijft volgen, goede producten gebruikt en je haar goed blijft verzorgen, dan zie je uiteindelijk resultaat en kijk je niet meer zo tegen het verzorgen van je haar op.

Scroll To Top