Now Reading
10 Manieren Om Af Te Rekenen Met Het Krimpen Van Krullend Haar

10 Manieren Om Af Te Rekenen Met Het Krimpen Van Krullend Haar

Krullen langer maken

Krullend haar dat krimpt is vaak gezond haar dat genoeg moisture heeft, maar laten we eerlijk zijn het is niet altijd leuk.  Krullend haar krimpt 25% tot 75% en daardoor lijkt het alsof je haar eeuwig op dezelfde lengte blijft. Lees hier een aantal manieren om je krullen te stretchen, zodat ze langer lijken en je klitten minimaliseert.

1. Föhn je haaraanzet

Als je niet bang bent voor een beetje hitte, kun je lichtjes met de föhn over je haar gaan of alleen de haaraanzet stretchen. Hierdoor wordt je haar wat langer zonder dat je krulpatroon wordt verstoord.

2. Maak een knot

Laat je haar een uurtje drogen en doe het dan in een hoge knot. Laat dit vervolgens een uurtje zitten. Door deze methode wordt de haaraanzet uitgerekt, zonder het gebruik van hitte.

3. Doe je haar in een pineapple

Dit kun je voor het slapen doen of gedurende de dag, wanneer je haar droog is. Een pineapple is een hoge staart op je hoofd. Met deze methode wordt ook je haaraanzet gestretcht en blijven je krullen mooi in tact.

4. Gebruik duckbill clips

Duckbill clips klem je tijdens het drogen aan de uiteindes van je haar. Hierdoor komt er meer gewicht op je haar en rekt je krul een beetje uit.

5. Gebruik veel producten

Dit is niet voor iedereen een goede optie, want een vette look is ook niet mooi. Als je haar niet zo snel vet wordt, kun je wat zwaardere producten gebruiken. Een gel is een voorbeeld van een zwaarder product.

6. Twist en braid out

Dit is een bekende manier om je krullen te stretchen. Je maakt ’s avonds voordat je gaat slapen een paar twists of vlechten en haalt die er de volgend dag weer uit. Dit kan zowel op nat als droog haar. Je krullen worden bij deze techniek losser en daardoor ook langer.

7. Banding Methode

Met de banding methode maak je een paar staartjes met twee of meer elastiekjes per pluk en laat die vervolgens een paar uur zitten.

8. Bantu knots

Bantu knots zijn kleine gedraaide knotjes op je hoofd. Door de draaibeweging die je maakt, wordt je haar gestretcht.

9. Laat je haar groeien

Naarmate je haar langer wordt gaat het meer hangen. Dit gebeurt niet direct, maar ooit gaat het naar beneden groeien in plaats van in de breedte.

10.  Embrace it!

Het krimpen van krullend haar is niet te voorkomen en dat is niet erg. Je kunt de bovenstaande manieren gebruiken of het gewoon accepteren. Krullend haar dat krimpt is gezond haar!

Scroll To Top